Tanácsadás vállalkozásoknak

Akár a szolgáltató szektorból (fodrász, kozmetikus, körmös, pedikűrös, stílustanácsadó…) érkeztél, akár spirituális irányultságú a tevékenységed (kineziológus, családállító, asztrológus, masszőr, …) gyakran ugyanazzal a problémával szembesülhetsz: nem bővül megfelelően az ügyfélköröd. Mindent megpróbálsz, és keresed a lehetőségeket, az okokat.

Tudnod kell, a tanácsadás a vállalkozások esetében más jellegű, mint a lakásoknál. A munkaköri feladatok és igények mindkét oldalról (szolgáltató-ügyfél) más megközelítést követelnek a rendelkezésre álló tértől. Ennek felismerésében, tudatosításában tudlak segíteni.

Egy elakadásnak számtalan oka lehet, ezek felismerése számomra egyszerű feladat, de a korrigálása már sokszor keményebb dió. Amíg egyszerűbb elakadásaid vannak, azt viszonylag könnyebb orvosolni. Azt tapasztalom, hogy az már önmagában is  megnyugtató, ha kiderül: egy kis átalakítás után a térrel minden rendben van. Erőt adhat a továbbiakhoz, hogy csak türelemre, kitartásra, esetleg több marketingre van szükséged. Te is tudod, egy vállalkozás felépítése nem megy az egyik pillanatról a másikra!

A komolyabb problémák orvoslása, amelyek leginkább a külső környezetből érkeznek, már más lapra tartozik. Azonban a felismerés, hogy mi blokkolhatja a vállalkozásod, felér egy nyereménnyel, mert tudod honnan ér a „támadás” és szembe tudsz nézni az „ellenséggel”. Így már könnyebb megtenned a következő lépést. Például ha tudod, hogy kemény blokkok vannak a térben, logikus megoldás azonnal egy másik helyet keresni, mint még egy ideig próbálkozni, és fölöslegesen kidobni a bérleti díjat az ablakon.

Gazdálkodóknak

Amennyiben gazdálkodáson gondolkodsz, neked elsősorban a kezdeti fázisban, azaz a birtokra épülő gazdasági épületek és a házad tervezésénél tudok segíteni. A legjobb ebben a fázisban elindulni.

Egy meglévő gazdaságban már csak a birtoképület korrigálásában tudok segítségedre lenni, ez pedig sokszor nem elég, ha a gazdaság alapkoncepciója nem megfelelő. (Nem mezőgazdász fejével gondolkodom, az én szakterületem a birtok és a ráépülő különféle tevékenységet ellátó házak kapcsolata.)

Szincsák Anna

Témák
error: Content is protected !!