Tanácsadás építkezésnél

Az építkezés minden család életében mérföldkő, így természetes, ha a lehető legjobbat szeretnétek kihozni belőle. A boldog, kiegyensúlyozott élet egy mindenre kitekintő tervezéssel indul. Az építési előírások és az építőanyagok, fűtési rendszerek alapos ismeretén túl talán jó ha tisztában vagy azzal, hogy a házad, mint energiamező is tervezhető. Megéri már a tervezés során figyelembe venni tényezőit, mert a későbbiekben nem lehet a házat arrébb vinni, szimmetrikusan tükrözni, netán elforgatni, hogy kikerülhess kedvezőtlen dolgokat. Utólag már a falakat sem lehet könnyedén tologatni, hogy kedvezőbb tereket eredményezzen, vagy a szobafunkciókat szabadon cserélgetni, hogy energiával töltsük meg otthonunkat.

Mint minden, a tudatos tervezéssel indul. Az előkészítése a hagyományos módon indul az információk összegyűjtésével.

  • Szükségem van egy kívánság listára: milyen helyiségeket szeretnétek, nagyjából mekkora méretűeket.

  • Ezen kívül kérem, hogy fogalmazzátok meg mit jelent számotokra az otthon és hogyan szeretnétek benne élni, mert bármely hihetetlen, ez is befolyásolhatja a tervezést.

A tervezés további menete azonban eltér a hagyományos módszertől. A házat energiamezőként értelmezni újszerű gondolkodást jelent. Egyszerre kell tervezni és korrekciózni, azaz már a tervezés fázisában ki kell küszöbölni azokat a problémákat, amelyek a megépült ház energiamezőjét negatívan befolyásolhatják. Ha már a tervezés során elkerülünk jó néhány csapdát, akkor nagyobb eséllyel tudtok boldogabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet élni.

Jó ha tudod, hogy az így tervezett ház külsőleg nem tér el a szokásos házaktól, és a rendszer teljesen beleintegrálható a nyugati építészet rendszerébe. Ha építkezés előtt állsz, adj esélyt arra, hogy megismerd ezt a rendszert, és a későbbiek során energiával feltöltött, praktikus terekben élj.

 

Szincsák Anna

Témák
error: Content is protected !!