Hogyan változtasd meg az életed?

Hogyan változtasd meg az életed

Megoszlanak a vélemények arról, hogy van-e egy térnek energetikai hatása. Ha a szélsőségeket nézem, az emberek egy része vakon bízik abban, hogy ha a lakásukat telerakják szimbólumokkal, az életük azonnal és gyökeres módon megváltozik. A másik véglet pedig nem hiszi, hogy a lakásában bármely energia fellelhető. Szerencsére a nagy többség azért nem ennyire szélsőséges, így elkerülheti azt a csapdát, hogy azonnali és radikálist hatást remélve valamilyen változást eszközöl az otthonában, és ha nem történik meg az azonnali csoda, attól még nem feltétlen inog meg.

A tapasztalataim azt mutatják, hogy igenis lehet egy ember életén változtatni azáltal, hogy változtatunk a lakás energiamezőjén. De ez elsősorban egy folyamat része kell hogy legyen, nem pedig varázsütésre megvalósuló produkció. Mint ahogy az első szem pirula sem hozza azonnal a várva várt gyógyulást, úgy a lakásban élőknek is benne kell lenni a változtatásban ízig-vérig.

Hogyan kezd a változást?

A lakáson való változtatás legegyszerűbb módja az otthonunk frissítése. A megértéséhez a legegyszerűbb hasonlat talán, ha a hajunkhoz hasonlítjuk az otthonunkat. Mindkettő képvisel bennünket, mindkettő a részünk: az egyikben benne lakunk, a másikat a fejünkön viseljük. Ha nem áll jól a hajunk, nem érezzük jól magunkat. Ha nem tükröz bennünket otthonunk, idegennek érezzük benne magunkat. Egyik nélkül sem érezzük teljesnek az életünk (kérdezzétek meg a kopasz férfiakat! 🙂 ). Ahogy a lakásunkat kitakarítjuk hetente, ugyanúgy a hajunkat is megmossuk körülbelül ilyen gyakorisággal. Mindennap kell azonban valamit pakolni, mosogatni a lakásunkban, hogy a rend látszatát megőrizzük, ugyanúgy a hajunkat is megfésüljük, rendezgetjük naponta többször, kicsit javítva a fazonján. Mégis a hajunk egy idő után már sehogy sem áll, elhanyagoltnak tűnik, és ilyenkor elszaladunk fodrászhoz, hogy megújult külsőnkkel ismét csinosnak érezzük magunkat. Ez a hajak esetében 4-6 hét. Lehet, hogy hihetetlen, de a legjobban berendezett és a legalaposabban rendben tartott lakás életében is bekövetkezik hanyatlás. Egy átlagos lakás esetében ez kb. fél év – egy év az az idő, amikor elkezdhetünk gondolkodni egy kis átalakításon.

Mi történik egy ilyen időszak végén? A lakásunk „elfárad”, akadozik az energia áramlása. Akadályokat gördíthet a kapcsolataink, a pénzügyeink elé, de hatással lehet egészségünkre is.

Egy idő után érezzük az elakadást. Minél több idő telik el a lakás frissítése nélkül, annál súlyosabbnak látjuk problémáinkat, annál nehezebben találjuk meg megoldást, a kiutat a szorult helyzetünkből. Mit kell hát tennünk? Kb. félévente, évente adnunk kell egy frissítő „energiafröccsöt” lakásunknak.

Kapcsolódó cikkek
szerző

Szincsák Anna

Témák
error: Content is protected !!