Cipő, ágy, otthon

Ágy otthon cípő

Cipő, ágy, otthon. Mi bennük a közös? – Bennük töltjük életünk jelentős részét. A cipőnk és az ágyunk ergonómiai hatásait számtalan módszerrel vizsgálták már. Az témában folytatott kísérletek és a megjelent tanulmányok száma is figyelemre méltó. Egyrészt az ezekről szóló értekezések sokaságának köszönhetően, másrészt az eladásukat segítő promóciók miatt többé-kevésbé tisztában vagyunk ágyunk, cipőink élettani hatásaival. Vásárlásukkor figyelembe tudjuk venni – a külcsín és az ár mellett – az egészségünket befolyásoló tényezőket is.

Lakásvásárláskor más a helyzet. Legtöbbször nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványbeli minőségre, mint az otthonunk egészségre gyakorolt hatására, már ha tudjuk egyáltalán, hogy van ilyen is. Mikor belebújunk a cipőnkbe, rögtön érezzük, hogy kényelmes, netán nyom valahol. Ébredés után pedig meg tudjuk mondani, milyen volt az új ágyunk és benne az éjszakánk, kipihentük-e magunkat, vagy épp ellenkezőleg, sajog a derekunk, vállunk, kimerültek vagyunk.

A lakás esetében viszont csak hónapokkal, akár évekkel később derül ki, hogy valami gond van. Ennek az az oka, hogy az otthonunkra nagyon sok erő hat: egyrészt kívülről érkező, másrészt belülről gerjedő. Ezek egy úgynevezett energiamezőt hoznak létre, amely kizárólag arra az egy lakásra jellemző. Olyan, mint egy ujjlenyomat, egyedi és megismételhetetlen. Ez az energiamező, amelyet létrehoztunk magunk körül, olyan intenzív hatású is lehet, hogy képes befolyásolni az egészségünket, a sikereinket, a kudarcainkat, a (pár)kapcsolatunkat és általában a mindennapjainkat … Ha nem is ismerjük a mibenlétét, attól még működik. A Tudatos Térrendezéssel ennek felismerésében szeretnék a segítségetekre lenni.

Kapcsolódó cikkek
szerző

Szincsák Anna

Témák
error: Content is protected !!